21 Nisan 2009 Salı

Verimli Eğitim İçin Sandalye Yasağı

Adana'da Turgut Özal Lisesi'nde öğretmenlerin daha verimli ders anlatmaları için sandalye kullanımı yasaklanarak kürsü sistemine geçildi.
Okul müdürü Halil Topalhan, sınıflardaki öğretmen masa ve sandalyelerini kaldırarak kürsü sistemi uygulaması başlattı. Kürsü yüksek olduğu için okul müdürü tarafından öğretmenlerin 40 dakika boyunca oturması yasaklandı. Kürsü sisteminin başlamasıyla bazı öğretmenler uygulamaya alışmakta güçlük çekti.
Klasik masa sisteminde öğretmenlerin yeteri kadar verimli olmadığını ileri süren okul müdürü Topalhan, "Masalı sistemde öğretmen dersi sandalyede oturarak anlatıyordu. Öğretmen sandalyeye oturduğu zaman öğrenciyle aynı hizada oluyor ve sınıfa hakim olamıyordu. Öğretmen en arkadaki öğrencinin dersi dinleyip dinlemediğini göremiyordu. Ama yeni getirdiğimiz kürsü sisteminde öğretmen ayakta olduğu için en arkadaki öğrenicinin de ne yaptığını görüyor ve sınıfa hakim olabiliyor. Sınıfa hakim olan öğretmen de daha verimli oluyor. Bu araştırmalarla da kanıtlanmıştır" dedi.
Kürsü sistemiyle öğretmenin oturma olasılığının kalmadığını belirten Topalhan, uygulamayı kararlılıkla sürdüreceklerini kaydetti.

1 yorum:

  1. Ben bu okulda çalışan bir öğretmenim. Yapılan bu uygulamayı tek kelime ile kınıyor, okul yöneticilerini Allah'a havale ediyorum. Bu uygulamaları yapan okul müdürü sabahtan akşama kadar sıcak odasından ve koltuğundan neredeyse 1 dk bile ayrılmıyor ve bizlere maraba muamelesi yapıyor. 6 ders boyunca ayaklarımıza kara sular iniyor. İçimizde yaşlı, hamile, hasta, engelli vaziyette derse girenler var. Hangi yasada ve yönetmelikte var bu uygulama acaba Türkiye'de? Bu kadar haber çıkıyor bir Allah'ın kulu da çıkıp bu okulda yapılan bu uygulamayı denetlemiyor, soruşturmuyor. Yazıklar olsun!

    YanıtlaSil