21 Nisan 2009 Salı

Çalışan Çocuklara Ücretsiz İngilizce Kursu

Adana ilinde sokaklarda çalışan ve eğitimden mahrum kalan yaklaşık 150 çocuğa Adana İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nce ücretsiz ingilizce kursu verildi.

75. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde sokakta çalışırken eğitime kazandırılan çocuklara yönelik açılan İngilizce kursuna katılanlara sertifikaları verildi.


75. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürü Ali Kınık, törende yaptığı konuşmada, amaçlarının sokakta çalışmakta olan çocuk ve gençleri merkeze yönlendirerek eğitim-öğretime kazandırmak olduğunu belirtti. Kınık, kayıtlı olan 150 çocuğun büyük kısmının eğitime kazandırıldığını, eğitime devam eden çocuklar arasında üniversiteyi ve Anadolu Lisesi'ni kazananların olduğunu söyledi.


Eğitim-öğretim çağı dışında olan gençlerin de meslek eğitim kurslarına yönlendirildiklerini, bu konuda halk eğitim merkezleri ve İş-Kur' la diyalog halinde olduklarını belirten Kınık, "Kuruluş bünyesinde birçok aktivite gerçekleştirdik. Resim, müzik, model uçak kursu, bilgisayar eğitimi, el sanatları ve dokuma kursu, eğitime devam eden çocuklara yönelik etüt programları, yaz aylarında yüzme kursu, masa tenisi ve futbol etkinlikleri yapıldı. Son olarak da çağımızın gereği olan İngilizce’yi sokak çocuklarına öğretmek için faaliyete geçtik. Yaklaşık 150 sokak çocuğuna İngilizce kursu verdik. Burada başarılı olan çocuklara sertifika verdik" dedi.


Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı da törende yaptığı konuşmada, merkezin bulunduğu binada 3 ayrı müdürlüğün olduğunu, bunların Toplum Merkezi, Aile Danışma Merkezi ve 75.Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü olduğunu belirterek burada yeni bir yapılanmaya gidildiğini söyledi. Avcı, çocuklara, ailelere ve kursiyerlere yönelik hizmetlerin iş birliği halinde yapıldığını kaydetti.


Konuşmaların ardından, kursu başarıyla bitiren çocuklara sertifikaları verildi.
Sertifika törenine; Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı İdris Dal, Emniyet Müdürü Çocukları Koruma Şube Müdürü Sedat Yorgancı, Adana Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Adem Ocak ve 5 Ocak Yetiştirme Yurtları Koruma Derneği Başkanı Lütfiye Görgün katıldı.

0 yorum:

Yorum Gönder