25 Nisan 2009 Cumartesi

Ek Ders Kararnamesinde Neler Var

Eğitim Bir Sen, Yeni düzenlenecek Olan ek ders Karanamesinde Bulunan Ayrıntılarla İlgli açıklamada bulundu
Toplu görüşme sürecinin başında 25-50-75 YTL olarak konuşuluyorken, Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu ve konfederasyonumuz temsilcileri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek, ek ödemeye ilişkin kararnamede değişikliğe gidilmiş ve en düşük ek ödeme 103 YTL olarak açıklanmıştı. Ancak yapılan bu iyileştirme idari hiyerarşide mağduriyetler oluşturmuştu.

Ek ödeme alamayanların durumunu, Konfederasyonumuz adına Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu Toplu Görüşme masasına taşımış, ek ödeme almayan yönetici ve görevlendirme öğretmenlere de iyileştirme yapılması için hükümetle mutabakata varmıştık. Eğitim-Bir-Sen olarak, bu konuda düzenleme yapılması içinde daha sonraki süreçte Maliye Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunarak, konunun takipçisi olduk.

Son olarak Maliye Bakanlığı yetkilileri ile yaptığımız görüşmede konuya ilişkin gerekli düzenlemenin yapıldığı ve Bakanlar Kurulu’na sunularak imzaya açıldığı bilgisini aldık. Bu sonucu olumlu bulmakla birlikte şeflere iyileştirme yapılmamış olmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Maliye Bakanlığı’nın şeflere de ek ödeme vermesini bekliyoruz.

Yapılacak iyileştirme şöyle:

-İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, ilçe Milli Eğitim Müdürleri, Merkez ve Taşra Şube müdürleri daha önce aldığı 15 saat ek dersten 25 saate çıkarılıyor.

-İlköğretim müfettişlerinin aldığı 15 saat ek dersten 20 saate çıkarılıyor.

-Ek ödeme almayıp sadece ek ders alan yöneticilerin (şef, şube müdürleri, müfettişler…) izinli (yıllık izinler dahil), raporlu olduğu günlerde ek dersleri kesilmeyecek.

-Ek ödeme almayan görevlendirme öğretmenlere 01.06.2007 tarihinden geçerli olmak üzere ek ödeme yapılacak.

0 yorum:

Yorum Gönder