20 Nisan 2009 Pazartesi

Adana Fen Lisesi Tübitak Finallerine Gidiyor

Adana Fen Lisesi öğrencileri Tübitak'ın her sene düzenlediği Ortaokullar Arası Araştırma Projesi yarışmasında finallere kalarak büyük bir başarı elde etti.

"TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması" bu yıl Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Niğde ve KKTC'yi içeren bölgelerde 258 proje başvurusu ile gerçekleştirildi. Bölgede finalist olan 12 proje 22-26 Mayıs tarihlerinde Ankara'da yapılacak olan finalde yarışacaklar.


Adana Fen Lisesi biyoloji dalında 2 adet birincilik aldı. "Sokak Sütünün Kalitesi ve Sağlığımıza Etkisi" konulu proje ile Bilge Bolat, "Parazitoit Böcek Aphytis Melinus'un Neslini Devam Ettirme Stratejisi Üzerinde Bir Araştırma" konulu proje ile Hilal Buket Özden ile Ülkü Nur Göker ödül almaya hak kazandılar.


Biyoloji dalında İbrahim Mert Erdoğan ve Can Karacadağ, Fizik dalında İzzettin Cem Karasayar ve Merve Tatlı ikinci oldular.


Fizik dalında Ozan Yetkin ve Ahmet Şamil Güvel ise üçüncülük aldılar. Ankara’daki finallerde Adana’yı temsil edecek öğrenciler projelerine güvendiklerini ve en iyi dereceyi alacaklarına inandıklarını söylediler.


Elde edilen bu başarılardan dolayı okul müdürü Sait Karadağ öğrencileri tek tek kutladı ve başarılarının devamını diledi.


0 yorum:

Yorum Gönder