24 Nisan 2009 Cuma

Görme Engellilerin Başarısı

Adana´da Oğuz Kağan Görme Engeliller İlköğretim Okulu´nda öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yaptığı etkinlikte anneler gözyaşlarına hakim olamadı. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´na 1 gün kala Türkiye´de olduğu gibi Adana´daki çoğu okulda da etkinlik düzenlendi.
Ancak Oğuz Kağan Görme Engelliler İlköğretim Okulu öğretmenleri ve öğrencileri tarafından çok anlamlı bir 23 Nisan etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe veliler de davet edilerek, görme engelli çocuklarının başarılarını izleme imkanı tanındı. Görme engelli öğrenciler önce 23 Nisan ile ilgili şiirler okudu. Etkinliğin sunuculuğunu da yine görme engelli olan bir öğrenci yaptı. Şiirlerin okunmasından sonra bir öğrencinin kabartma harflerle hazırlanmış olan Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu.

Bu arada, oğlunu izlemeye gelen anne, çocuğunun başarısı karşısında gözyaşlarını tutamadı. Bir başka anne ise yine çocuğunun görme engelli olmasına rağmen hayata tutunmasına ve başarılı olmasına sevinerek gözyaşlarına boğuldu.

Çocuklarını izlemeye gelen diğer veliler de duygulu anlar yaşadı. Görme engelli çocukların başarıyla etkinlik düzenlemesi herkes tarafından büyük bir alkış aldı.

0 yorum:

Yorum Gönder