20 Nisan 2009 Pazartesi

Avrupa Birliği Okullarda "AB Bilgi Yarışması" Düzenleyecek.


Adana Ticaret Odası (ATO) Avrupa Birliği Bilgi Bürosu İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin de desteğini alarak "Avrupa Birliği Bilgi Yarışması" düzenleyeceğini açıkladı.

AB Bilgi Büroları ve Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri'nin bulunduğu 16 ilde gerçekleştirilecek olan yarışmaya, ortaöğretim 9. sınıf öğrencileri katılabilecek.

Organizasyon konusunda, Adana'nın beş merkez ilçesinde bulunan okulların temsilci öğretmenlerine yönelik olarak Adana Ticaret Odası'nda "Bilgilendirme Semineri" düzenlendi.

Seminerde konuşan Avrupa Takımı Konuşmacısı Derya Sevinç, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyelik yolundaki en önemli noktalarından birisini doğru bilgilenmenin oluşturduğuna dikkat çekerek, "Bu yarışma, öğrencilerimizin AB ve Türkiye'nin üyelik sürecini doğru bir şekilde anlayıp yorumlamasına önemli bir zemin hazırlayacaktır. Söz konusu yarışmada, katılımcılara AB tarihi ve genişleme süreci, AB kurumları, AB politikaları ve programları, Türkiye'nin AB'ye katılım süreci ve diğer aday ülkeler, Avrupa genel kültürü ve coğrafyasına yönelik sorular sorulacaktır" dedi.


Yarışma programına göre, Adana'da nisan ayı sonuna kadar 5 merkez ilçenin birincileri belirlenecek. Daha sonra yapılacak elemelerde il birincisi olan takım, Mayıs ayında Ankara'da gerçekleştirilecek Ulusal Avrupa Birliği Bilgi Yarışması'na katılacak. Burada birinci olacak takım, Brüksel ve Prag gezisiyle ödüllendirilecek.

0 yorum:

Yorum Gönder