20 Nisan 2009 Pazartesi

Ünfet Derneği'nden Kutlu Doğum Etkinliği

Ünfet derneği, imam hatipli öğretmen ve öğrenciler kutlu doğum haftası vesilesiyle Kurttepe'de fidan diktiler.

Adana'da Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Ülfet Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Üyeleri, Radyo Barış dinleyicileri ve yöneticileri, Tepebağ İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri Kurttepe’de Adana Orman Bölge Müdürlüğü’nün tahsis ettiği 10 dönümlük alana fidan diktiler.


Ülfet Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mahmut Eraslan, Adana Orman Bölge Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği etkinlikte yaptığı konuşmada, ağaçların hayat ve bereket kaynağı olduğunu, İslam dininin orman ve ağaca çok değer verdiğini belirterek, ”Ağaç diken bir Müslüman’a o ağaçtan yenilen mahsul onun için sadakadır. Yine o ağaçtan çalınan meyve de onun için sadaka olur. Vahşi hayvanların yediği de o kimse hesabına bir sadaka olur. Kuşların yediği de sadakadır. Her insanın ondan yiyip eksilttiği mahsul de onu diken Müslüman’a ait bir sadakadır” dedi.


Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz ise hava kirliliğinin hızla arttığını, yeraltı ve yer üstü sularının kirlendiğini ifade ederek, "Ormanlarımız tahrip edilmekte, bilinçsiz tarım uygulamaları, erozyon gibi sebeplerle topraklarımız verimsizleşmekte, bitki ve hayvan türleri hızla azalmaktadır. Günümüzde çok yoğun karbon ve diğer zararlı gazların salınımı sonucunda küresel ısınma problemi ile karşı karşıya kalınmış ve kesinlikle çözüm üretilip mücadele edilmesi gereken bir noktaya gelinmiştir" diye konuştu.


Sağlıklı bir yaşamın sürdürülebilmesinin ancak sağlıklı bir çevreyle mümkün olacağını belirten Yılmaz, "Unutmamamız gereken bir şey “doğa insansız yaşar fakat insan doğasız yaşayamaz” dedi.


Konuşmalardan sonra öğrenciler ağaç ve orman sevgisinin önemini vurgulayan şiirler okudu. Şiirlerin ardından başta Adana Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, Ülfet Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mahmut Eraslan, Tepebağ İmam Hatip Lisesi Müdürü Necip Ercan, öğretmen ve öğrenciler ile Radyo Barış dinleyicileri kendileri için tahsis edilen alana hep birlikte fidan diktiler.



0 yorum:

Yorum Gönder