25 Nisan 2009 Cumartesi

Türkiye'de 20 milyon öğrenci var

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey, üniversite ve okul öncesiyle birlikte Türkiyede toplam 20 milyon öğrenci olduğunu belirterek, "Uzmanlar böyle bir şans her ülkeye 90 yılda bir gelir diyorlar. 90 yılda bir gelen bu şansı Türkiye Cumhuriyeti olarak çok iyi değerlendirmeliyiz" dedi.
Erzurum Öğretmenler Derneğince, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan MEB Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey, Türk öğretmen ve öğrencilerinin dünya konjektürüne gözlerini kapamaması gerektiğini söyledi. Türkiye'deki genç nüfusun büyük bir kazanç olduğunu da vurgulayan Balıbey, şöyle konuştu:

"Türkiye nüfusunun yüzde 55'i 16-28 yaş arası gençlerden oluşuyor. 06-20 yaş arasındaki öğrenci sayısı ise okul öncesi ve üniversite ile birlikte 20 milyondur. Uzmanlar 'böyle br şans her ülkeye 90 yılda bir gelir' diyor. 90 yılda bir gelen bu şansı Türkiye Cumhuriyeti olarak çok iyi değerlendirmeliyiz. Bu 20 milyoluk genç nüfusu çok iyi eğitmek zorundayız. Milli Eğitim Bakanlığının hedef kitlesi öğretmen ve öğrencilerimizdir. Bugün ülke genelinde 683 bin öğretmen görev yapıyor. MEB'e bağlı öğrenci sayısı ise 15 milyon."

Bu çocukların iyi bir eğitimden geçirilip, nitelikli insan olarak yetiştirilmelerinde en büyük görevin öğretmenlere düştüğünü ifade eden Balıbey, "90 yılda gelen bu şansı iyi değerlendirmek ancak öğretmenlerimizin özverili çalışmalarıyla mümkündür. Türkiye için dünya ile yarışan gençler yetiştirmeliyiz. Proje üreten fotoğrafı büyük gören küçük hesapları olmayan gençler yetiştirmek zorundayız'' şeklinde konuştu.

Öğretmenlerin yaşam kalitelerinin artırılması için çalıştıklarına da dikkati çeken Balıbey, "Bu şartlarda Milli Eğitim Bakanlığımız öğretmenlerimize verilmesi gereken her şeyi vermiştir. Ülkemizin bir bütçesi var. Bu bütçe içerisinde bunlar verilmiştir. İnşallah gelecekte daha fazla şeyler de verilecektir" dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder