1 Mayıs 2009 Cuma

Prof. Dr. Arıboğan'dan öğrencilere tüyolar

Bahçeşehir Üniversitesi'nin düzenlediği "geleceğin meslekleri" toplantısında Rektör Deniz Ülke Arıboğan kendinden örnek verdi.

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Deniz Ülker Arıboğan, değişen dünyada, üniversitelerin dünyadaki bütün öğrencilere değer yaratmak zorunda olduğunu ve yerel kalamayacağını söyledi.

Bahçeşehir Üniversitesi'nce, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda, üniversite sınavlarına hazırlanan lise son sınıf öğrencilerine yönelik ''Geleceğin Meslekleri Tanıtımı'' toplantısı yapıldı. Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Deniz Ülker Arıboğan, toplantıda yaptığı konuşmada, lise son sınıf öğrencileri için bu dönemin çok önemli olduğunu belirterek, sınavlarda bazı öğrencilerin başarılı, bazılarının başarısız olacağını ancak bunun yaşam maçının son golü olmayacağını kaydetti.

SINAV YAŞAMIN SON GOLÜ DEĞİL

Kendi öğrencilik ve meslek yaşamından örnekler veren Prof. Dr. Arıboğan, pek başarılı bir öğrenci olmadığını ancak bu yaşam sürecinde hayatında yeni maçların ortaya çıktığını ve bunları değerlendirdiğini, bugün de bir üniversitenin rektörlüğünü yaptığını anımsattı. Prof. Dr. Arıboğan şöyle konuştu:

''Üniversite sınavları sizlerin yaşam maçınızın son golü olmayacaktır. İnsan yaşamı uzun bir süreç. Bu süreçte çok goller atacaksınız. İkmale kalacaklarınız olacak, daha başarılı olanlarınız bulunacak. Hayatınızın çeşitli dönemlerinde farklı başarılar ya da başarısızlık elde edebilirsiniz ama yaşam devam ediyor. Yılmayacaksınız. Sizler çok bilinçli gençlersiniz, dünya değişiyor.

Yaşamın her döneminde her zaman idmanlı olun, çalışın. Yeteneklerinizi çok iyi keşfedin. Çünkü dünya sürekli değişiyor. Yeteneklerinizi iyi bilin, ona göre kendinize şekil verin.''

Prof. Dr. Arıboğan, öğrencilerine iş yaratmak amacıyla da sanayi ile iş birliği yaptıklarını bu doğrultuda 3 ve 4'ncü sınıf öğrencilerine yönelik ''Markalı Ders Uygulaması'' başlattıklarını bildirdi. Prof. Dr. Arıboğan, üniversite bünyesinde felsefe okulu açtıklarını, bu dönemde de tarih ve edebiyat okulu açacaklarını sözlerine ekledi.

Bahçeşehir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Kaan Harun Ökten de üniversitelere gidecek öğrencilerin farklı bir yaşam beklediğini anlattı. Üniversitenin özgür düşünmeyi öğreteceğine işaret eden Ökten, üniversitelerin öğrencilerin bağımsız birey olabilmelerini, hayatlarına şekil vermelerini öğreteceğini vurguladı.

0 yorum:

Yorum Gönder