1 Mayıs 2009 Cuma

Farabi Karadeniz'de yayılıyor

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü ve Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Farabi'ye imza attı.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Rektörü ve Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği (BKÜB) Dönem Başkanı Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, bölgedeki üniversiteler arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimini sağlayacak ''Farabi programı''yla ilgili protokollerin imzalandığını söyledi.

Açıkgöz, ZKÜ Konser Salonu'nda basına kapalı gerçekleştirilen BKÜB 5. Ortak Senato Toplantısı'nın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantıda üniversitelerin işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmaların değerlendirildiğini söyledi.

Öğrenci ve öğretim üyesi değiştirilmesi konusunda somut çalışmaları olduğunu anlatan Açıkgöz, şöyle dedi:

''Bölgedeki üniversiteler arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimini sağlayacak Farabi programıyla ilgili protokolleri imzaladık. Öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz bir dönemlerini bölgedeki üniversitelerde geçirebilecekler. Örneğin, bizim öğrencimiz Kocaeli ve Sakarya'ya, oradaki öğrencilerde ZKÜ'ye gelip derslerini sürdürebilecekler. Sportif alanlarda özellikle üniversitelerin spor kulüpleriyle ilgili bölgesel lig oluşturulması ve müsabakalar yapılması çalışmaları var. Bu yıl, ZKÜ'de 2 turnuva düzenlenmesi kararlaştırıldı.''

Toplantıya, Abant İzzet Baysal, Sakarya, Kocaeli, Düzce, Karabük ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesinin senatolarının katıldığını anlatan Açıkgöz, ''Çalışma grupların faaliyetlerini görüştük. Ortak lisansüstü ve doktora programları gibi somut çalışmaların yapılmasından da mutluluk duyduk'' dedi.

Açıkgöz, gazetecilerin Ergenekon soruşturması kapsamında rektörlerin gözaltına alınması konusunun gündeme gelip gelmediğine yönelik sorusunu, ''Bu konu gündeme gelmedi. Biz bunu üniversite olarak değerlendireceğiz. Her üniversite kendisi değerlendirecektir. Bu konuda görüşme yapmadık'' diye yanıtladı.

0 yorum:

Yorum Gönder